Miskolcon imádják az elektromos rollert

Megosztás

A közúti forgalomban egyre gyakrabban találkozunk rollerekkel. Mint arról annak idején írtunk, június 21-én vált elérhetővé Miskolcon az a 330 darab közösségi roller, amit 184 mikromobilitási ponton lehet igénybe venni, s amelyek közül egyet mi is kipróbáltunk.

“Töretlenül nagy a szolgáltatás iránti érdeklődés, az elmúlt fél évben több mint 11 ezer felhasználó mintegy 60 ezer utazást tett meg a miskolci elektromos rollereken.” – mondta el a Minap kérdésére Lendvai Tímea, a Tier szolgáltató képviselője.

A legtöbben a belvárosban, a sétálóutcán használják a járműveket, de a lakótelepeken is sokan közlekednek velük. Hozzátette, más városokhoz hasonlóan itt is átlagosan kétkilométeres szakaszokat utaznak a bérelt rollerrel, ami csaknem 11 és fél percnek felel meg. A belváros mellett az Avas, az Egyetemváros, illetve Diósgyőr számít frekventált helynek, de például a Győri kapuban is sokan használják.

A tervek szerint az őszi és téli hónapokban sem kell lemondani a rollerekről, ugyanis a rollerek akkumulátorainak töltöttségét nem befolyásolja az időjárás.

Badány Lajos alpolgármester azt is elmondta, hogy elvi megállapodás született a szolgáltatóval arra nézve, hogy az MVK-bérletet vásárlók számára a Tier jelentős kedvezményt nyújtson a saját bérlettípusának árából, amely a rollerfeloldási díjak elengedését foglalja magában. A megvalósítás informatikai feltételeinek biztosítása tekintetében folynak az egyeztetések.

– Ennek bevezetése még kedvezőbb feltételeket fog teremteni mindazon miskolciak számára, akik az egyéni gépkocsihasználat helyett a közösségi közlekedést és a mikromobilitást választják – hangsúlyozta.

Viszont a KRESZ továbbra sem tisztázza a rollerek használatának szabályait, így Miskolcon is egyre több a baleset, legyünk óvatosak.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek